Konferencja miała miejsce w Brukseli, dotyczyła bilansu szeroko zakrojonej konsultacji konsumenckiej zatytułowanej „Healthy Democracy”, która została przeprowadzona w ubiegłym roku przez Dyrekcję ds. Ochrony Zdrowia i Konsumentów.

Celem „Healthy Democracy” jest przeanalizowanie jak Komisja może podnieść kontakt z obywatelami w sprawach dotyczących ochrony konsumentów, bezpiecznej żywności i zwiększyć ich wkład na tym obszarze.

Uczestnicy konferencji mieli okazję usłyszeć o wnioskach i rekomendacjach „Healthy Democracy” oraz podyskutować o tym jak instytucje zaangażowane w ochronę konsumenta na krajowym i regionalnym poziomie mogą bardziej włączyć się w politykę podejmowania decyzji na tym obszarze.

W konferencji wzięli udział również Robert Madelin, Dyrektor Generalny ds. Ochrony Zdrowia i Konsumentów oraz Philippe Brunet z gabinetu Komisarza ds. Zdrowia Markosa Kyprianou.

Konferencja miała miejsce w Brukseli, dotyczyła bilansu szeroko zakrojonej konsultacji konsumenckiej zatytułowanej „Healthy Democracy”, która została przeprowadzona w ubiegłym roku przez Dyrekcję ds. Ochrony Zdrowia i Konsumentów.

Celem „Healthy Democracy” jest przeanalizowanie jak Komisja może podnieść kontakt z obywatelami w sprawach dotyczących ochrony konsumentów, bezpiecznej żywności i zwiększyć ich wkład na tym obszarze.

Uczestnicy konferencji mieli okazję usłyszeć o wnioskach i rekomendacjach „Healthy Democracy” oraz podyskutować o tym jak instytucje zaangażowane w ochronę konsumenta na krajowym i regionalnym poziomie mogą bardziej włączyć się w politykę podejmowania decyzji na tym obszarze.

W konferencji wzięli udział również Robert Madelin, Dyrektor Generalny ds. Ochrony Zdrowia i Konsumentów oraz Philippe Brunet z gabinetu Komisarza ds. Zdrowia Markosa Kyprianou.

Skip to content